Laat ik beginnen met het feit dat ik nooit een review achterlaat, maar na vandaag bij kaldi te zijn…read moregeweest. Voel ik mij dus geroepen om er eentje achter te laten.
Ben er vandaag geweest, 14-01-2026, de zaak was leeg, ok het was 16:15, maar dat daargelaten. Ik moest naar de bar toekomen om een order te plaatsen. terwijl er twee vrouwen niets te doen stonden achter de bar. ("goede service")
Geen probleem, ik vraag aan de twee dames om twee zwarte koffie, word er over de balie heen geschreeuwd of ik daar iets lekkers bij wilde, Hmmm, geen probleem, maar een beetje onbeschoft voor mijn. gevoel.
Ik wachte samen met mijn vrouw op de koffie, krijg er twee geserveerd, waarschijnlijk door een nieuwe bediende met twee handen. bibberend. Begrijp ik. alle begrip voor, kan net nieuw zijn.
Maar de koffie had een bijna niet bestande crema laag, en sloeg letterlijk binnen 10 seconden op mijn tafel te hebben gestaan dood. Niets meer van een crema laag te vinden, bij mijn weten hoort dat niet. Ben een uitbater van een behoorlijk mooi restaurant/grandcafe in Rotterdam dus weet uit ervaring dat de maling niet goed was en dat de machine of niet schoon was, of niet goed op temperatuur stond. Het lag voor mijn gevoel ook aan de maling van de koffie.
Ik begrijp wat er mis is wil ik daarmee zeggen.
Ik ga dus met de koffie naar de balie, en wil geen scene maken omdat er net een vader met een kind binnenkwam om een order te plaatsen dus wacht even.
Ga dus naar de gezette dame en vertel haar dus dat de koffie niet te drinken is, zeer bitter smaakt en heel erg zuur (wat dus duidt op of niet heet genoeg water of onderextractie. wat dus duidt op te grove maling of te koud water onder de 90°C hoort boven de 90-96 graden te zijn en de maling is eenvoudig aan te passen op de maler zelf. )
Vertel haar ook dat ik een uitbater ben en dat ik dus weet wat er aan de hand is en wil haar dus helpen.
Anyways, ik vertel haar dus dat het bitter en ontzettend zuur is en zij vraagt wil ik een nieuwe, ik zeg haar dat ik dat risico niet wil nemen gezien het feit dat alles niet smaakt zoals het hoort en wijs haar dus op of de maling of de machine die niet warm genoeg is.
Antwoord ze met, ik voel alsof u mij wilt aanvallen, ik antwoord met; ik zeg wat over de koffie niet over jou.
Ik praat over de maling van de koffie en de machine dus niet over jou. Nou dat is uw mening, daar heb ik niets mee te doen.
Om dus escalatie te voorkomen ben ik maar weg gegaan.
Had geen zin om dit soort manieren en normen te corrigeren al helemaal niet sinds ze zelf al niet snapte dat ik het had over de koffie en niet over haar en dat er andere mensen in de zaak zaten.
Dus had geen zin in een schreeuwende persoon achter de bar die alleen maar slachtoffer wilde spelen imn plaats van te luistseren naar eerlijke gemeende en simpele kritiek.
Alles wat ze hoorde ne wilde horen wat het feit dat zij zich aangevallen voelde, niet echt ok te noemen. Ik heb haar geen kwaad woord toegeroepen, maar vonde haar reactie ronduit belachelijk voor iemand in de service branche, niet ok.
Snap niet dat zulk soort "overqualified" personeel uberhaupt daar service mag verlenen. Wat een klucht was dat zeg!?
Nooit meer zal ik daar een voet binnenzetten.