Voirige zaterdag zijn we hier eindelijk geraakt. Het was al een paar weken gepland, maar er kwam altijd iets tussen. Uiteindelijk konden we nog vrienden overtuigen zodat we met z'n achten waren. Keivriendelijke ontvangst in een vrij authentiek interieur. Er speelde een aangenaam Turks muziekje en de obers kwamen zeer snel de bestelling opnemen.
Als aperitief ging ik voor een Ayran, een turkse zoute yoghurt-drank die veel romiger was dan wat je meestal in de plastieken bekertjes krijgt. Mijn disgenoten vlogen in de raki en de witte wijn, die beiden zeer te genieten waren.
Als voorgerecht kozen we allemaal voor de mezze, koude en warme hapjes die allemaal in aparte schaaltjes op tafel werden gezet. Het leken wel Spaanse tapas. Er waren calamares en börek (een soort warme sigaar in bladerdeeg met groenten en gehakt in), zalige cacik (yoghhurt met look en komkommer) waar een beetje dille in zat, en een hele hoop warme en koude groenten die allemaal heel speciaal gekruid waren. We kregen er warm Turks brood bij en dit was allemaal zo lekker dat we vergaten dat er nog een hoofdgerecht kwam.
Als hoofdgerecht had ik de ali baba schotel, een schotel met gebraden lamsvlees op een bedje van yoghurt en tomatensaus. Het lam was uiterst mals en de sausen pasten er perfect bij. Naast mij had iemand de mixed grill die wel 8 stukken vlees bevatte en aan de verrukte kreten te horen botermals was. Tegenover mij was er güvec, een stoofschotel met lams en heel veel groenten. Een paar mensen die niet zo avontuurlijk aangelegd waren hadden een gewone steak genomen, maar ook die was botermals.
Een dessertje ging er echt niet meer bij, en de thee of koffie (met digestief) werd door het huis aangeboden. Alle obers waren om ter gedienstig. Hier komen we zeker terug! read more