Inredning, möbler, arkitektur och inspiration. I vår webbshop eller i vår butik i centrala Malmö hittar du välkända formgivare och tillverkare. Allt av god kvalitet!
Established in 1990.
Olsson & Gerthel är en inredningsbutik som förser designintresserade människor i hela landet med möbler och presentartiklar från framstående leverantörer. Allt började dock med en lite smalare verksamhet och med ett något annorlunda namn.
I slutet av åttiotalet öppnade Susanne Gerthel med hjälp av Håkan Olsson, Sveriges första konstgalleri med fokus på arkitektur och design. Galleri Gerthel, som det hette, låg på Västergatan i Malmö och visade bland annat skisser från scenografer och arkitekter.
Efter några framgångsrika år med galleriet kände man att det var dags att förnya sig. Galleri Gerthel förvandlades till Olsson & Gerthel, Västergatan övergavs till förmån för större lokaler på Engelbrektsgatan, och galleriverksamheten fick nu samsas med butiksförsäljning av noga utvalda möbler från Spanien, Italien, Schweiz och, inte minst, Sverige och Danmark.
Ledorden vid invigningen 1990 var "Det inre rummet - konsten, möblerna, kunskapen". En av Olsson & Gerthels ursprungsidéer var nämli