Chinese bakerij
We bakken elke dag verse broodjes, pasteitjes en gebak.
Geen halfje bruin of sauzijenbroodje bij ons, niet getreurd! we hebben veel meer in petto! Probeer onze famous Pork-bun. De klassieke wintermeloen en sesam koek of de favoriet van jong en oud, de Sponscake! Its so fluffy! You gotta try !!
Established in 1993.
Begonnen met dim sum, nu maken we brood erbij!
Meet the Business Owner: Alex W.
Alex Wong staat aan het roer van de bakkerswinkel Mei Sum, waar een groepje Chinese bakkers aan het werk is. Taarten, gebak en hartige hapjes maken ze met de hand op basis van de receptuur van Alex Wong.
Wong: "Ik moet goed nadenken en experimenteren om te ontdekken wat echte Chinese smaken zijn. Als geboren Rotterdammer heb ik namelijk geen idee!"
Wong gaat voor onderzoek naar Singapore en Hongkong en ziet tot zijn verbazing dat de Chinese en ziet tot zijn verbazing dat de Chinese bakkers daar juist experimenteren met het maken van Frans gebak en bonbons. Terug in Rotterdam gaat hij aan de slag met het maken van zijn eigen receptuur. Hij laat oudere Chinese klanten proeven of de smaak authentiek Chinees is. Van daaruit bouwt hij de smaak verder uit tot een eigen creatie. Wong: "Voor mij moeten het gerechtjes zijn met een karakteristieke smaak. Ik wil de oude Chinese tradities in ere herstellen, maar wel met een hedendaagse techniek."