De Acht Zaligheden
"Een goed adresje"
Het gebeurt regelmatig dat je zonder reservatie tevergeefs aanklopt bij De Acht Zaligheden, gewoon omdat dit pareltje alles te bieden heeft. Het is er gezellig, en vanaf de tafels in het onderste gedeelte, geniet je van een prachtig zicht op het water. Het personeel is zeer vriendelijk en eigenlijk kan je er niets misvragen. Doorgaans vinden wij onze gading in het wisselend maandmenu à 30€ waarin een aperitiefje inbegrepen is (een Cava of een zalig Zaligheidje) en dan keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts. Heerlijk knapperige broodjes en een discreet hapje op tafel zorgen ervoor dat je alvast iets te knabbelen hebt. De menukeuze is zeer gevarieerd, zodat iedereen aan zijn trekken komt. De borden zijn goed gevuld, mooi gepresenteerd en bovenal lekker. Telkens weer zijn de gerechten niet al te ver gezocht, maar toch steeds verrassend. Soms nemen we onze toevlucht tot het côte à l'os menu, of het palingmenu, maar altijd stappen we met een tevreden gevoel weer naar buiten. read more