Autobazar Davocar nedoporučuji ! Když už jsem měl složenou NEVRATNOU zálohu 10 000 Kč u auta za 130 tisíc , tak v den přebírání auta se stalo následující :
a) používají agresivní ochodní praktiky - přestože jasně deklarujete , že auto chcete platit v hotovosti , hodinu ( nepřeháním ! ) Vás masírujou , abyste si to koupili na úvěr, přestože to pořád odmítáte a říkáte , že žádný úvěr nechcete ... a tvrdí , že peníze si prý máte nechat a zhodnotit jinde ! ... Vážně mi tohle řekli !!!
b) tu samou agresivní prodejní praktiku používají , když Vám chtějí vnutit prodlouženou záruku (1 rok ) .... na auto za 130 tisíc by za to chtěli 12 500 kč , přičemž strop pro jedno plnění je 25 000 !!! ... spočítejte si sami , jestli se to vyplatí ... a pořád je odmítáte a nenechají se zastavit , že prý Vám to říct MUSÍ !!!
c) když po nekonečně dlouhé době paní viděla , že mi to neprodá , došla pro "šéfa" a začalo to samé nanovo ... asi aby mě psychologickým nátlakem zlomil nebo co a abych si to koupil .... vyložená agresivní obchodní praktika ve stylu předváděček pro důchodce
d) v předávacím protokole auta měli u všeho zaškrtnuto , že je tam "koroze / opotřebení / únik oleje / snížená účinnost" atd .... což se nezakládalo na pravdě a odmítl jsem to podepsat . Po nějakém dohadování s technikem i on sám přiznal , že tenhle formulář mají pro všechny auta stejný , klidně i pro jeden rok staré ( prakticky nové ) auto ... podle mně je to jejich způsob , jak se zbavit ZÁKONNÉ odpovědnosti za skryté vady ... protože cokoliv by tomu autu bylo , tak podle předávacího protokolu je to vlastně vrak .... jelikož už jsem měl ale složenou tu nevratnou zálohu , nezbylo mi , než podepsat
e) chtěli , abych jim přispěl na jejich charitativní projekt , protože mi dali slevu na auto (pokud se to dá nazvat slevou ) ... uhádal sem slevu 3800 Kč u auta za 133 800 ( auto 130 000 + "prodejní služby" za 3800 Kč ) ... neboli "prodejní služby" byly "zdarma" ... a když jsem řekl že nepřispěju , tak se pokusili mě citově vydírat , že prý to pan Babák ( asi se tak jmenoval prodejce , nejsem si jistý ) bude MUSET zaplatit ZA MĚ !!!
f) auto bylo inzerované , že má servisní knížku . Bohužel , věřil sem jim , takže sem si jí nevyžádal k nahlédnutí , abych se o tom přesvědčil . Takže teprve doma jsem při procházení dokumentů zjistil , že servisní knížku nemám .
g) v inzerátu auta bylo napsáno "certifikát o najetých kilometrech od firmy Cebia!!! " . Ano , certifikát jsem skutečně dostal . Jenže - nenapadlo mě si ho vyžádat k nahlédnutí ještě před složením zálohy . A při předávání auta ho paní jenom nějak nepozorovaně vložila do desek . Takže prvně jsem ho viděl až doma . A bylo tam doslova napsáno toto : " Aktuálně v systému Cebia REPORT není dostatek záznamů pro jednoznačné posouzení stavu tachometru" . Jinými slovy : za 1500 Kč ( a nejde to odmítnout ! ) Vám prodají certifikát certifikující , že kilometry nebylo možné ověřit .
h)ve smlouvě je napsáno , že byly předány dva klíče . Dostal jsem ale jenom jeden . Uvědomte si , že v moment , kdy smlouvu podepisujete , tak ty klíče fyzicky nevidíte , takže Vás to netrkne . A když klíče přebíráte , už si na to nevzpomenete ... takže sem na to přišel až doma .
Když jsem tu chybějící servisní knížku a chybějící klíč chtěl s Davocarem telefonicky řešit , tak mě prostě odbyli s tím , že to auto nikdy servisku a druhý klíč nemělo .... teprve když sem jim ukázál můj printscreen inzerátu ( který už stihli smazat ) , tak to začali řešit ( takže kdybych ho neměl , tak si můžu akorát tak trhnout nohou ) . A za chybějící servisní knížku ( ta mi přijde docela podstatná z hlediska ověření historie auta a najetých kilometrů ) a za chybějící klíč se po nekonečném handrkování milostivě uvolili mi nechat vyrobit náhradní klíč . A trvalo to "pouhé" dva měsíce neustálých urgencí , "nedorozumění" , telefonátů , než to splnili .
Závěr : podal jsem na ně podnět k ČOI a k živnostenskému odboru hl.m.Prahy pro nekalé obchodní praktiky . DAVOCAR NIKDY VÍCE !!! DEJTE SI NA NĚ POZOR !!!
ps: taky se podívejte na tenhle odkaz :
...kde mám i fotky týkající se mojí neblahé zkušenosti s Davocarem read more