Kupoval jsem auto od jednoho ze zákazníků tohoto servisu. Jednání majitele dílny poté, co se od prodávajícího dozvěděl, že má na svůj vůz, který mu předtím přednostně nabízel (a byl odmítnut), bylo dosti nestandartní. Nejprve mi zavolal s tím, že by auto rád pro svého mechanika, který (chudinka) nemá peníze a jezdí, ubožáček, ve starém Escortu. Debata pokračovala vyjmenováním závad předmětného vozu, ze kterého bych měl zřejmě získat pocit, že na takový šrot ani nemá cenu jezdit. Když jsem odvětil, že si přivezu originál diagnostiku, prohlédnu si auto a potom se uvidí, domluvili jsme se na termín prohlídky, kdy jsem trval na přítomnosti majitele. Po příjezdu na místo nám bylo mechanikem sděleno, že neví, kde auto stojí, ať si jej najdeme sami, neboť pan šéf odjel. Auto jsme našli a po dalším velmi nevstřícném jednání s mechaniky nám byla i zapůjčena baterie místo původní, zcela vybité. Po připojení Tech2 jsem zjistil, že diagnostická zásuvka má odpojeno napájení (o důvodech tohoto zásahu netřeba spekulovat), tedy se bez nějakého dalšího zásahu do el. instalace k vozidlu nelze připojit. Zvolil jsem tedy náhradní řešení a jiným postupem zjistil "závadu" vozidla - byl vyjmut šroub zajišťující snímač otáček klik. hřídele a snímač byl mírně povytažen. Po pár minutách jsem tedy vozidlo (dva měsíce stojící v servisu "zjišťujícím závadu") zprovoznil a, k nesmírné nelibosti pana majitele servisu, odvezl. Nedovoluji si spekulovat o tom, zda šlo o záměr odradit mě od koupě auta (tím jsem si poměrně jist), ale celkový dojem z jednání s osazenstvem firmy je přesně takový, jaký jsem uvedl v "hvězdičkovém" hodnocení. read more