Ik was eerlijk gezegd een beetje verbaasd bij het lezen van de eerste review over Caffè Noir. Ik kan me meestal wel vinden in de recensies, maar nu voel ik toch de behoefte hier ook een meer postief bericht neer te schrijven. Ik en mijn gezelschap hebben namelijk een fijne ervaring overgehouden aan ons bezoek.
Wat ik persoonlijk heel belangrijk acht in een horecazaak is de service en vriendelijkheid. Dit was zeker ay okay in Caffè Noir! Heel vriendelijke mensen die ook belang hechten aan de mening van hun klanten. Ze leken me erg bewust van het feit dat ze een nieuwe zaak zijn ten midde van de hevige concurrentie in ons stadje Antwerpen. Als ik me niet vergis, zijn ze nog maar een paar weken open. We werden dan ook gevraagd naar mogelijke opmerkingen. Misschien verloopt inderdaad nog niet alles vlekkeloos (maar eerlijk gezegd is dit zelfs in zaken die al jaren bestaan niet altijd het geval) maar zoals Maud al zei, het zijn nog jonge kerels zonder uitbatingservaring. Al doende leer je en in het begin is het altijd aftasten wat werkt en wat niet. Ik heb dus zeker sympathie voor deze mannen die vol ambitie zitten. Ik vind het chapeau dat je je op die jonge leeftijd al durft wagen aan zo'n grote uitdaging.
Natuurlijk gaan we niet alleen voor de koffieklets, ook de koffie én het eten moeten in orde zijn! Over de koffie waren we het allemaal eens: heel lekker! Als zoetebek hoop ik stiekem dat er binnenkort nog meer speciale koffies komen. Misschien wanneer die eerste nieuwe fase gepasseerd is dat ze zich daar meer in kunnen verdiepen? Een tip misschien?
Over het eten zeker ook geen verkeerd woord. Heel erg lekker en zeker meer als genoeg! De soep en slaatjes worden in prachtige borden geserveerd, heel apart, en mijn Italiaanse bol was lekker gezond (bruin!). Nu, ik ben geen bagelexpert maar ik heb mogen proeven van mijn tafelgenoot en ik dacht meteen: dat is voor de volgende keer! Maar misschien dat de eigenaars Mauds advies ten harte nemen en dan is mijn bagel volgende keer nog beter! Toch zeker niets waar ik voor zou wegblijven. Ik dacht trouwens dat Caffè Noir zich profileerde als een ontbijt-, lunch- en espressobar en niet persé als een bagelzaak. Daarom dat ik waarschijnlijk een beetje verbaasd was over de eerste review. Trouwens, bij onze buren zagen we hoe leuk de ontbijtjes eruit zagen. Nog niet eerder gezien: ontbijt-etagères.
Ten slotte: de zaak zelf. Ik vond de zaak persoonlijk heel gezellig. Ja, er zit zwart in het interieur maar ze moeten tenslotte toch hun naam waarmaken. De zwarte gevel was zelfs indrukwekkend. Het oogt heel chic en zeker op die toplocatie. De zwarte tafels en gevel combineren mooi met de beige muren en bar. Ook de hoge plafonds waren imposant. Ik had zeker niet de indruk dat het er te donker was. Als ik bijvoorbeeld moet vergelijken met Mint vind ik de laatste veel donkerder en strakker qua interieur. Caffè Noir heeft dezelfde klasse maar met iets meer warmte en gezelligheid. Nog een leuk aspect: de bar/keuken staat in de zaak. Dit maakt de sfeer toch toegankelijker en dit zegt toch ook iets over de hygiëne en werkwijze, aangezien je alles kan zien als klant. Ook het toilet was piekfijn in orde, zeer belangrijk!
Kortom, er zijn nog een paar beginners-schoonheidfoutjes maar ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Zeker als mensen even de moeite nemen een aanmoedigende review te schrijven ;)
Ik kom zeker terug! read more