ODTÜ içinde herkesin ihtiyaçlarını karşılayacak dükkanların bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Gözlükçü de bunlardan birisi. Arkadaşımla birlikte gözlükçüye girdiğimizde arkadaşım numaralı lens alacaktı. Görevli kişi lens almak isteyen arkadaşıma mevcut gözlüğünün daha iyi ve kullanışlı olduğunu lens yerine onu kullanmaya devam etmesi gerektiğini söylemişti. Oradaki görevli kişiyle geçen diyaloglardan gözlük kullanmayan biri olduğu için pek bir anlam ifade etmemişti. İşimiz bitirip oradan ayrıldığımda arkadaşıma sordum ve dedim ki sen lens almaya gittin ama oradaki görevli seni lens almamaya ikna etti. Nedir ne değildir diye sordum. Oda bana detaylı bir şekilde anlattı ve arkadaşıma gerçekten işini severek yapan sırf para için bu işe atılmamış, müşteriyi sadece para makinası olarak görmeyen biri olduğunu anladım. Klasik tabirle bu devirde halen böyle insanlar varmış helal olsun dedirten bir örnekle karşılaştığım için çok mutluyum. Ayrıca işletmede istediğiniz gözlüğü istediğiniz kadar deneme arkadaşlarınıza gösterme özgürlüğü ve rahatlığına sahipsiniz. read more