Dansk single malt & rye whisky siden 2005 - Hver enkelt proces, der skal til for at lave en Stauning Whisky, sker på destilleriet. Det er hvad Stauning handler om; Kompromisløs, traditionelt håndlavet dansk whisky af den fineste kvalitet.
Vores nybyggede destilleri er dansk design og nordisk arkitektur, når det er bedst. Med sine rene linjer, skarpe vinkler, brændte træ, glas og mørke metal peger det både fremad og tilbage i tiden. Det er en moderne fortolkning af fortidens forblæste fiskerhytter, en afspejling af landet, historien og de traditioner, vores destilleri hviler på. Præcis som whiskyen, vi brygger indenfor.
Established in 2005.
Stauning Whisky startede i en afsidesliggende landsby ved den jyske vestkyst, med ni venner, to små pot stills og et nedlagt slagteri.
Deres vision: en 100% dansk terroir-whisky, der ville kunne måle sig med de fineste i verden.
I 2011 blev den første officielle aftapning sendt på markedet. Men var det overhovedet værd at drikke? Anmelderne var ikke det mindste i tvivl, det var fantastisk, men Stauningerne tog den med ro.
Samtidig begyndte den lille, vestjyske whisky at hive priser hjem ude i den store verden, hvilket betød at det var umuligt at følge med den støt stigende efterspørgsel. Der var ingen vej udenom: Der var behov for nye og større lokaler.
I 2018 kunne Stauning slå dørene op til et ny og moderne destilleri, der var bygget op fra grunden af.
Selvom produktionskapaciteten er blevet tidoblet, er Stauning stadig et lille destilleri. Og indenfor laves der stadig whisky på deres egen måde med små post stills, gulvmaltning og åben ild.