Ostatnio bylam z przyjaciolmi w Metropolis na ulicy Łaziennej w Toruniu. Byłam bardzo niezadowolona z Pani kelnerki, która powiedziala ze na pizze bedziemy czekac nie dluzej niz 20 minut. Zgodzilismy sie zamowic bo ten czas nam odpowiadal i nie bylo duzo klientow wiec myslelismy ze pizza bedzie troche szybciej. jednak na pizze czekalismy okolo 40 minut. Nasi znajomi zamowili napoj zimny gazowany oraz herbate. Na te zamowienie czekali okolo 15 minut. Najlepsze bylo na koniec gdy kelnerka podala nam rachunek razem dla wszystkich a kazdy chcial zaplacic osobno. bo niektorzy placili karta niektorzy gotowka Poprosilismy o osobne rachunki. Kelnerka powiedziala ze tak zrobic nie moze i najlepszy tekst byl taki " jak chca panstwo miec rachunek to prosze sobie go przedrzec i bedziecie miec rachunek"- tylko te slowa niestety skierowala do nas Pani kierownik tej restauracji ktora zostala przez nas poproszona by wyjasnic zaistniala sytuacje. to Skandal zeby tak sie odzywac do klientow. Napewno w przyszlosci ja i moi znajomi nie odwiedzimy juz tej restauracji z racji tego ze jest nie mila obsluga i kierowniczka wypowiada sie w stosunku do klientow niegrzecznie. Jezeli trafiliby na bardzo nieuprzejmuch klientow to ktos moglby to zglosic wyzej. Co to za restauracja gdzie mowia zeby przedrzec sobie rachunek i kazdy bedzie mial haha!! Dla mnie to istny skandal!!! Niestety Restauracjo METROPOLIS my Was juz nie odwiedzimy a to bedzie grupka osob, która bardzo czesto u Was jadła oraz chwalila Wasze jedzenie. Bardzo mi przykro z tego powodu. Bardzo prosze Prezesda tej restauracji by zwracal uwage na to jak odnosza sie kelnerki do klientow oraz stosowal cichych klientow, poniewaz stracicie wiele osob ktore do Was przychodzily.
pozdrawiam
niezadowolona klientka restauracji Metropolis read more