Vår affärsidé är att erbjuda alla som är kreativa ett brett och prisvärt utbud av förbrukningsmaterial och verktyg för hobby, hantverk och undervisningsändamål.
Vårt sortiment - som består av ca 10.000 produkter - skall vara så heltäckande som möjligt för skolans kreativa ämnen, hobby och proffs hantverkare samt för dig som pysslar för att det är så fantastiskt roligt. Vi strävar också efter att vara miljömedvetna, både när vi väljer sortiment och utformar våra arbetsrutiner. Sedan 2009 är vi ISO 14001 certifierade.
Established in 1960.
Slöjd-Detaljer startades 1960 av Dan och Margit Medin. Den huvudsakliga inriktningen då var att förse skolor med förbrukningsmaterial för träslöjdsundervisningen. Idag är skolor en av de största kundgrupper men med butiker och e-handel ökar kontaktytan mot privatpersoner och denna kundgrupp växer ständigt. Sedan ett antal år tillbaka drivs Slöjd-Detaljer av Dan och Margits döttrar Marianne Medin och Monica Medin-Sjöäng. Trots att företaget växer har de fortsatt driva verksamheten i samma anda och med samma inriktning som föräldrarna.
Välkommen in och botanisera i vårt välfyllda sortiment och låt dig gärna inspireras av våra idèesidor. Alla har en medfödd förmåga och ett grundläggande behov av att skapa, vissa behöver bara lite hjälp på vägen.
Lycka till!
Meet the Manager: Marianne M.
Sedan 2017 ägs Slöjd-Detaljer av Dan och Margits dotter Marianne Medin. Slöjd-Detaljer växer men man har fortsatt driva verksamheten i samma anda och med samma inriktning som Dan och Margit gjorde. Personalstyrkan är mycket stabil, det är sällan någon slutar av annan anledning är pensionering. Slöjd-Detaljer är fortfarande ett familjeföretag och den tredje generationen som säkrar företagets framtid består av Mariannes dotter Caroline och sonen Peter som arbetar som marknads- respektive etableringsansvarig.