Glob Travel Photos
Recommended Reviews - Glob Travel
Start your review...
Polecam wakacje w Turcji. Ze znajomymi byliśmy już kilkukrotnie za pośrednictwem Glob Travel. Zawsze mieliśmy zagwarantowane świetne hotele z rewelacyjnym wyżywieniem, dlatego wracamy co roku do Globa. read more
Business owner information
ul. Stary Rynek 1
85-105 Bydgoszcz
Poland
50 213 20 42
What time does Glob Travel open?
Glob Travel opens at 9:00 AM on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday.Glob Travel opens at 10:00 AM on Saturday.
What time does Glob Travel close?
Glob Travel closes at 6:30 PM on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday and Friday.Glob Travel closes at 2:00 PM on Saturday.Glob Travel is closed on Sunday.
Mon-Fri 9:00 AM - 6:30 PMSat 10:00 AM - 2:00 PMSun Closed
Other Amenities
Does Glob Travel have free WiFi?
Yes, Glob Travel has free WiFi.
From the Business
Glob Travel to biuro podróży z Bydgoszczy działające od ponad 20 lat. Porównujemy oferty ponad 30 organizatorów, pomagając znaleźć sprawdzone wakacje w najlepszej dostępnej cenie – bez dodatkowych opłat. Płacicie dokładnie tyle samo co u organizatora, a zyskujecie wsparcie doświadczonego doradcy na każdym etapie podróży. Ponad 20 lat doświadczenia w branży turystycznej Porównanie ofert ponad 30 biur podróży w jednym miejscu Indywidualny doradca dostępny od rezerwacji do końca wakacji Sprawdzone hotele i kierunki – regularnie odwiedzamy popularne obiekty Wakacje all inclusive, last minute, wycieczki objazdowe i egzotyczne Wyloty z Bydgoszczy m.in. do Turcji, Grecji, Egiptu i Hiszpanii Oferujemy wszystkie turystyczne kraje europejskie jak i Azji i Ameryki. Wygodne rezerwacje online oraz obsługa w biurze w centrum Bydgoszczy Organizujemy wakacje m.in. do Turcji, Grecji, Egiptu, Hiszpanii, Czarnogóry, Chorwacji, Portugalii, Bułgarii, Albanii, Maroka i wielu innych kierunków. Obsługujemy głownie klientów z Bydgoszczy, województwa kujawsko-pomorskiego ale także i całej Polski.
Established in 2003.
W lutym 2003 otworzyliśmy pierwsze biuro podróży w Bydgoszczy, rozpoczynając działalność w turystyce. W 2006 uruchomiliśmy stronę internetową z ofertami wycieczek i wakacji, rozpoczynając sprzedaż online. W 2008 przekształciliśmy firmę w spółkę z o.o., zwiększając skalę działania i rozwój oferty. W 2013 zmodernizowaliśmy globtravel.pl, wprowadzając system rezerwacji online oraz dostęp do ofert ponad 30 biur podróży i hoteli w atrakcyjnych cenach. W 2016 utworzyliśmy dział imprez grupowych, organizując wyjazdy dla firm, instytucji i seniorów. W 2025 rozpoczęliśmy wyjazdy tematyczne dla małych grup (10–20 osób): joga, taniec, fitness na plaży, podróże motywacyjne i wakacje beauty. Nawiązaliśmy współpracę z trenerami i coachami. W 2026 podpisaliśmy umowę z Hanse Merkur, wprowadzając w Polsce nowatorskie ubezpieczenie turystyczne bez limitu kosztów leczenia.
Meet the Manager: Noemi N.
Noemi jest menadzerka w Glob Travel i odpowiada za social media firmy. Jest pasjonatka tanca i traktuje go jako wazna czesc swojego zycia. Uwielbia podroze ktore inspiruja jej codzienna prace i tworzone tresci. Jako influencerka wspolpracuje z licznymi markami i buduje ich widocznosc w internecie.
Glob Travel Reviews in Other Languages
Osobiście korzystałem z tego biura za pośrednictwem strony http://www.globtravel.pl . Tygodniowy pobyt w Portugalii był udany. Glob Travel wywiązało się z tego, na co się umawialiśmy. Loty bez problemu. Musiałem co prawda dojechać do Warszawy z Poznania, bo z zachodniej Polski do Portugalii trudno jest się dostać. Samolot do Faro nie miał żadnych opóźnień, było ok. Na miejscu zgodnie z umową glob travel zagwarantowała nam dojazd do hotelu. I co ciekawe za ok. 200 zł miałem zagwarantowany indywidualny transfer taksówką z lotniska do hotelu i znowu na lotnisko. Polecam ten rodzaj transportu. Jest szybko i wygodnie. Hotel, w którym mieszkałem wyglądał identycznie z tym, który zaprezentowano mi w biurze podróży. Minusem mogę jedynie nazwać małą i ciasną jadalnie. Ogólnie mówiąc, nie zawiodłem się na biurze podróży glob travel. W tym roku chyba również skorzystam z ich oferty (która jest dość szeroka). Chwała im za dbanie o klienta jeszcze zanim wykupiłem ostatecznie wycieczkę i dałem sobie czas na decyzję, to panie z biura dzwoniły i osobiście informowały o zmieniających się cenach i liczbie wolnych miejsc, jakie pozostały. Trzeba przyznać, że pracownicy biura są dość elastyczni i można z nimi swobodnie porozmawiać. Glob Travel mogę śmiało polecić. Kończę i stawiam jedyną możliwą ocenę: bardzo dobrą! read more
W ubiegłym roku byłam z rodzinką w hotelu Costa Adehe Palace o standradzie 5*na Teneryfie. Organizatorem była firma Glob Travel oraz SkyClub. Moja opinia o tych firmach jest bardzo pozytywna. Już od samego początku moich wczasów czułam, że wszystko zostanie sprawnie zorganizowane. Odbiór biletów na lotnisku, transfer z lotniska do hotelu, opieka rezydentów na miejscu - wszystko bez zarzutu.Opóźnienie samolotu jedynie o ok. 40 minut. Podczas odprawy celnej w drugą stronę towarzyszył nam polski przedstawiciel, który dbał by każdy dogadał się z Hiszpanami. Hotel, w jakim mieszkałam ("Costa Adehe Palace") był taki sam, jak przedstawiono mi jeszcze będąc w Polsce. Hotel bardzo ekskluzywny, ze aż miło zostać nawet z 4 tygodnie. Obsługa przemiła, nawet jeśli nie dawało się żadnych napiwków. Wyżywienie jak w bardzo dobrych europejskich hotelach. Dodam, że przedstawiciele Glob Travel są pomocni na miejscu również w dość nietypowych sprawach. Przykładowo: jeden z Polaków podróżujących ze mną zgubił komórkę w autobusie wiozącym nas z lotniska. Dzięki interwencji przedstawiciela biura już następnego dnia komórkę można było odebrać na lotnisku w jednej z wypożyczalni samochodów. W innym wypadku telefon pewnie by przepadł, albo został odzyskany po długich komplikacjach. read more
Ostatnio kupiłam za pośrednictwem portalu http://www.globtravel.pl wycieczkę do grecji na krete do hotleu marmin bay. Hotel ma bardzo dobre opinie w necie mimo, iż jest to tylko hotel 3,5*. Moi znajomi byli w nim w ubiegłym roku i bardzo sa z niego zadowoleni. Przede wszystkim położenie: bardzo ładne widoki, okolice spokojne, ale bardzo urokliwe. Wyżywienie urozmaicone i co ciekawe także typowo greckie. Opinie moich znajomych pokrywaja się z tymi w necie. Dlatego wybral;am ten hotel :)) cena była także przystepna, gdyz kupowałam z duzym wyprzedzeniem (grudzień 2009), a lecę pod koniec maja. Cena w al inklusive na 2 tygodnie tylko 2390 zł. Od biura podrózy Glob Travel dostałam bonus za wczesniejsza rezerwacje wczasów - rejs statkiem oraz wycieczke do wąwozu Samara za darmo! Zreszta teraz ju,z ten hotel nie jest dostępny w necie. Może juz wszystko sprzedano... Jeżeli chodzi o obsługe pracowników Glob Travel z Bydgoszczy to nie mam wiekszych zastrzezeń. Od rezerwacji wczasów czekałam zaledwie kilkanaście minut na potwierdzenie mojej rezerwacji. Wszystko załatwiłam szybko i bez problemów read more
polecam wycieczkę autokarową wypoczynek w Hiszpanii i zwiedzanie Paryża, Lourdes, Monaco. Wycieczka 14 dni: - na trasie zwiedzanie Paryża 2 dni (z noclegiem) a na powrocie do Polski zwiedzanie Monaco, Lourdes (nocleg na Lazurowym Wybrzeżu) oraz popołudnie i nocleg nad jeziorem Garda we włoskich alpach. - w trakcie wypoczynku polecam wybranie pakietu 3 wycieczek: barcelona, Montserat, Costa Brava za 90 euro - wychodzi taniej niż wykupienie pojedynczych wycieczek - pilot-przewodnik rewelacyjny - z poczuciem humoru i uczynny - cena przystepna na tak długą wycieczkę - ok. 1550 zł + ok. 60 euro na nocleg w Paryzu. - w Hiszpanii proponuje wybrać hotel Garbi - mimo, iż jest bez basenu , to jest przy samej plaży, wyżywienie bardzo smaczne - termin? najlepiej chyba we wrzesniu - nie ma już upałów - temp. jest ok. 30 stopni, woda ciepła byłam kiedys w lipcu - temeratura nie do zniesienia - radzę zapytać o dodatkową zniżkę - ja dostałam 100 zł od osoby warto zawsze ponegocjować kAlina read more
Studenci walcie do biura glob travel ze starówki. We wrzesniu jedziemy z tym biurem już trzeci raz Dobra rada! zbierzcie się w jakąś grupę - my jeździmy grupą ok. 23 osobowa. Dzieki temu mamy możlwość wyboru min. części hotelowej, w której będziemy zakwaterowani, dostajemy specjalną niższą cenę za grupę (taniej o ok. 10 %). W ubiegłym roku byliśmy we Francji (Lazurowe Wybrzeże) za ok. 750 zł. Wyjazd mielismy z Bydgoszczy, śniadania w cenie i noclegi w nowych tzw. mobil homach. Rewelka. W tym roku mamy pobyt w Chorwacji oraz 6 dniowy rejs jachtami. Wyjazd druga połowa września. Całość za 1630 zł. Wyjazd oczywiscie z Bydzi. Mamy jeszcze dwa miejsca. Kontakt do os. odpowiedzialnej: lasencja@buziaczek.pl Wszystko organizuje Glob Travel ze Starego Rynku w Bydgoszczy. Zatem bez obaw. Wszystko zgodnie z prawem itp. itd. :)) Polecam! Brakuje nam tylko 2 osób. Świetna zabawa wśród studenciaków gwarantowana! lena read more
Gorąco polecam wycieczkę po Turcji wraz z wypoczynkiem w hotelu Munamar organizowaną przez biuro podróży Glob Travel z Bydgoszczy. Zarówno program wyjazdu jak i miejsce pobytu spełniły moje oczekiwania . Mile zaskoczyły nas prezenty powitalne. Kwiaty i owoce w pokoju hotelowym oraz specjalna część dla wybranych klientów (z dostępem do internetu, częścia spa itp) , indywidualny transfer z lotniska do hotelu- to kilka miłych niespodzianek,które czekały na nas podczas tej wycieczki. Hotel Munamar jest ciekawie położony, proponuje smaczne posiłki, a obsługa hotelowa zachowuje się kulturalnie. To wszystko zasługuje na wysoką ocenę. Polecam Glob Travel. Oczywiście nic nie jest za darmo. Nasza wycieczka nie była najtańsza, ale my oczekiwaliśmy profesjonalnej organizacji i obsługi a za to trzeba zapłacić. Małgosia Krakowska read more
Szczególnie proponuję wycieczkę w Egipcie rejs po nilu i wypoczynek w hotelu sereniti makady 5 ** Jest to bardzo fajny program zwiedzania. Co wyróżnia ofertę Glob Travel od iinych biur podóży to statek 5 ** z wyżywieniem all inclusive. Inne biura podróży mają statek 4 *** z 2 posiłkami dziennie. Przy wysokich temperaturach w Egicpie same napoje w cenie wycieczki to już luksus. O nic nie trzeba się martwić. Aa i radzę opłacic miejsce leżące w pociągu jadąc do Kairu. Podróż trwa ponad 6 godzin. Jeśli nie wykupisz kuszetki to siedzisz w fotelu razem z bagażem. NIc przyjemnego. Organizacja w trakcie wycieczki dobra. W hotelu mieliśmy rezydenta oraz polskich animatorów. Prawde mówiąć animatorzy raczej do szczęścia nie byli mi potrzebni, gdyż bawiliśmy się w swoim towarzystwie (ze znajomymi z pracy). Było super. read more
Niedawno wróciłam z wczasów na Kanarach (Lanzarote). Wylecieliśmy z Bydgoszczy i to juz był pierwszy ogromny plus wyjazdu z Glob Travel. Hotele na Kanarach nie należą do najtańszych w stosunku do innych kierunków, ale nie zamieniłabym Kanarów na żaden inny kierunek arabski. Zupełnie inna atmosfera, hotel Riu Paraiso zadowoli nawet wymagających klientów (wysoki poziom obsługi i wystój hotelu). Położony przy promenadzie nadmorskiej. Za ok. 120 zł Glob travel zapewniło nam indywidualny transfer z lotniska do hotelu . Warto wybrać taki transfer ze względu na czas i wygodę. No i ludzkie godziny przelotu popołudniowe! Nienawidzę nocnych lotów zatem to mi bardzo odpowiadało. Z całym przekonaniem mogę polecić usługi biura Glob Travel :)) read more
W październiku2009 byłam na wycieczce objazdowej po Włoszech- impreza 13 dniowa. Wycieczka była dobrze zorganizowana. Przed każdym zwiedzaniem pilotka opisywała dane miejsce , dawała wskazówki praktyczne - gdzie sklep , dobra restauracja, toaleta itp. Hotele, w których mieszkaliśmy były w normie, choć zawsze mogły być lepsze. Zastrzeżenia można było mieć do okolic hotelu w Rzymie. Lekki nieład, ale to już chyba taki urok Włoch. Jedyne co mnie wkurzało to niektórzy uczestnicy wycieczki. Ciągle szukali " dziury w całym". Te narzekania dot. hotelu w Rzymie były moim zdaniem nieuzasadnione. Polecam program wycieczki do Włoch - koniecznie 13 dniowy. read more
Korzystałem kilkukrotnie z oferty Biura podróży GlobTravel. Jeżeli ktoś chce znaleźć kompleksową ofertę (tzn. wszystkich biur podróży z wyjątkiem chyba Rainbowa) to warto zadzwonić do tej firmy. Przedstawią najtańsze dostępne oferty wczasów. Dla mnie nie ma to większego znaczenia, gdyż zawsze wybieram oferty SunFun. 2 lata temu zaufałem biuru GlobTravel i dałem się namówić na wczasy organizowane przez SunFun. Do dzisiaj jestem wierny tym firmom. Rezydenci na "poziomie", realizacja przejazdów do i z lotniska bardzo sprawne. Nie ma problemów z zakwaterowaniem. Zawsze miałem hotel, który zamawiałem. Polecam GlobTravel ze Starego Rynku. read more
Polecam wycieczke objazdową po Chinach 16 dni. Mają rewelacyjną wycieczkę z kilku powodów: - nieliczne grupy max. 15 osób na wyciecze, co gwarantuje,że wycieczka jest realizowana bardzo sprawnie i nie ma się wrażenia masowej wycieczki. - w Chinach mają same hotele 4 gwiazdkowe, dla mnie jest to bardzo ważne, że po całodniowym zwiedzaniu regeneruje siły w dobrych warunkach mieszkaniowych - mają rewelacyjnego przewodnika, który ma ogromna wiedzę i co ważne jednocześnie nie przynudza - logistycznie wszystko dograne perfekt (żadnego błądzenia itp.) Najlepiej wybrac termin podczas którego jest wycieczka na wyspę Hainan. read more
Za namową moich znajomych z pracy wyjechaliśmy razem grupą 19 osobową na Kretę do hotelu Kapylso Cretan 4 gwiazdki. Wczasy wykupiliśmy w Bydgoszczy w Glob Trawel. Miła i kompetentna obsługa i opiekująca się klientami. Dwukrotnie przed wylotem informowano nas o godzinach wylotu. I to dobrze, bo na kilka dni "przed" została zmieniona godzina wylotu na późniejszą ( prawie 3 godziny). Wiele osób czekało na lotnisku po kilka godzin, bo nikt ich nie poinformował o zmianie. Na szczęscie nasz agent dopilnował wszystkiego. W odróżnieniu do innych rozpoczęliśmy nasze upragnione wczasy bez stresu. read more
Polecam usługi biletowe Glob Travel. Współpracuje z tą agencją turystyczxną już kilka miesięcy i dotychczas jestem zadowolona. Wyszukiwanie i rezerwacja biletów odbywa się bezproblemowo i szybko. Otrzymuję zawsze kilka alternatywnych propozycji przelotów, co dla pracowników firmy, w której pracuję to bardzo istotne. Ceny są niejednokrotnie niższe niż w innych agencjach czy stronach www. Nie ma problemów z otrzymywaniem faktur. Warto zapytać o program lojalnościowy-za bilety zawsze dostaję jakieś bilety do kina, prenumeratę ell lub twojego stylu. To bardzo miłe. read more
Byłam uczestniczką wycieczki objazdowej po Maroku w marcu 2009.Naprawdę podrózuję dużo ,przede wszystkim zaliczam imprezy objazdowe i muszę przyznać,że dawno nie byłam na tak dobrze zorganizowanej 'objazdówce".Pilot Pan Sebastian wprost rewelacyjny!!!Duży zasób wiedzy na temat Maroka / 10 lat pobytu w Maroku /,świetne poczucie humoru,dobra i sprawna organizacja.Hotele naprawdę dobre,położone w centrum miasta /Casablanka,Fez,Marrakesz /,imprezy proponowane jako fakultatywne w miarę rozsądne ceny i warte realizacji,tylko trzeba zaufać Panu Sebastianowi!!! read more
Kilka dni temu wrócilismy z wycieczki po Tajlandii Wietnamie - 16 dni Rewelacyjna wycieczka, hotele w Wietnamie może nie były super ale za to przewodnik i organizacja na całej wycieczce na 5+ Polecam szczególnie pobyt w jednym z klasztorów buddyjskich w północnej Tajlandii. Dzień zaczyna się o 3 lub 4 nad ranem a kończy o zachodzie słońca czyli ok. godz. 18, 19. Świetne przezycie, odmienna kultura, wysokie góry, zachody i wschody słońca. Polecam biuro podózy Glob travel z BYdgoszczy jako soldnego organizatora wycieczek. alina z bydgoszczy read more
polecam w globtravel hotel chrispy world na krecie/ dostałam pokój de lux -duży przestronny i w nowej części- warto bylo zapłacić 200 zł więcej za osobe, pokoje normalne w starej cześci nie sa za specjalne.../ jedzenie proponuję tylko pełne, gdyż ludzie, którzy mieli śniadania i obiadokolacje byli poirytowani pojawiającymi się brakami jedzenia / okolica raczej dla chcących zasmakować ciszy i spokoju - dla mojej rodziny to były idealne warunki / dobra rada: pytajcie tylko o pokoje w nowej części- to chyba są pokoje delux-będzie super :))) read more
witam wszystkich organizujemy wyprawę do Tunezji w terminie 27 maja na 8 dni Brakuje nam tylko 5 osób. Impreza nietypowa, gdyż zwiedzamy ciekawe miejsca - te mniej lub bardziej znane- w Tunezji. Miasta, pustynia, góry, oazy itp. A to wszystko z przejazdem Jeepami. Koszt 2180 zł. Wylatujemy z Gdańska ale można też z Poznania i Warszawy. Kontakt do mnie: radek_fajter@interia.pl lub do firmy Glob Travel z Bydgoszczy, która organizuje dla nas tą wyprawę. Dla zainteresowanych prześlę program i szczegóły imprezy. read more
witam wszystkich forumowiczów Polecam usługi biura podróży Glob Travel z Bydgoszczy. Za ich pośrednictwem załatwiałam wyjazd do Indii (bilet lotniczy, wizy i ubezpieczenie). Latamy indywidualnie w trójkę, dlatego nie wybieramy wycieczek zorganizowanych. Bez problemu pomogli wypełnić wnioski wizowe. Od złożenia wniosku wizowego w Globie do otrzymania wizy minęły zaledwie 3 dni. W necie czytałam, że może to potrwać nawet 2 tygodnie... Tym bardziej dzieki za tak szybkie i profesjonalne załatwienie sprawy. read more
Byliśmy na wycieczce po Izraelu od 19.02 a nastepnie na wypoczynku w Eilacie w hotelu Lagoon.Nie mam najmniejszych zastrzezeń co do oferty i jej realizacji w Izraelu.Wszystko dopracowane i zgodnie z opisem w katalogu,wyżywienie super.Wrażeń tak dużo, że ciężko jest to opisać w kilku zdaniach. Teraz celujemy w wycieczkę Wietnam Laos Kambodża 17 dni Czy ktoś był z Globem na tej wycieczce. Znam opinie tylko 1 osoby - mojego znajomego z pracy. Mimo, iż jest ona pozytywna to wolę więcej opinii. Mario read more
- szybko odpowiadają na zapytania, co przy zakupie w ofercie lastminyt jest bardzo istotne - zawsze przesyłają polecane i sprawdzone hotele, co ułatwia wybór- zawsze byliśmy zadowoleni nawet jeśli wybieraliśmy hotele 3 * w Grecji (były skromniejsze niż 4* w Egipcie ale za to czyste i z miła obsługą) - ceny: bardzo często atrakcyjne-taniej niż w innych firmach turystycznych - szkoda tylko, że często przeloty odbywają się w godzinach rannych lub wieczornych ogólnie oceniam Glob Travel na 4 z plusem read more