Här på Fejans Skärgårdskrog brinner våra hjärtan för god mat och smakfull dryck. Miljön är stämningsfull och restaurangen rustik. Mörkt trä möter vitt linne. Det här är verkligen en skärgårdskrog! Uteserveringen ligger på vattnet och från restaurangens båda rum har du utsikt över vår vackra skärgård. Vårt mål är att ditt besök blir en upplevelse som du tar med dig härifrån. Det uppnår vi genom att servera mat lagad med kärlek av de bästa råvaror och med personal som tar hand om dig på ett personligt, proffsigt och avslappnande sätt.
Välkommen !
Öppettider för grupper och konferenser: April till december
Öppettider för privatpersoner: Dagligen mellan midsommar till skolstart men även under vår och höst.
Established in 1996.
Bara några minuters båtresa från Räfsnäs Brygga, nordost om Furusund, ligger natursköna Fejan. En vacker liten ö, omgiven av fantastisk natur vid Ålandshav. Den 1,5 km långa ön är känd av flera skäl; här stoppades kolerans sista anfall mot Sverige och hit kom esterna då de flydde från sitt hemland 1944. Sjövärnskåren har också haft sina seglarläger på ön. Den största delen av Fejan är i privat ägo men sedan 1995 äger och vårdar Skärgårdsstiftelsen den äldsta karantänstationen på nordöstra Fejan. Efter en omfattande renovering arrenderas den ut och drivs idag som Fejans Skärgårdskrog & Konferens.
Meet the Business Owner: David M.
Vi som driver Fejans skärgårdskrog och konferens är David Mattsson och Malin Jönsson. Vi tog över verksamheten i januari 2008 efter att ha jobbat på olika restauranger i både Sverige och utomlands under ett flertal år. Nu 6 år senare har vi fått tillökning i familjen av vår son Leo och dotter Nellie som förgyller vardagen och oftast är med oss på restaurangen.
Hos oss finns ett brinnande intresse för god mat och bra service.
Att det blev just Fejan föll sig naturligt då det är ett fantastiskt ställe och David har sina rötter här.
Vårt mål är att tillsammans med vår personal göra ditt besök till en upplevelse.
Välkomna ut till oss!
Varma hälsningar/