Har før været på Den Permanente i sommerperioden, ligget på stranden og solet og kigget på mennesker - alt der hører til en standard strandtur! Og så yderligere ligger det i et rigtig smukt område, skov helt ned til vandet, giver lidt noget ekstra til oplevelsen af natur.
Nu har jeg så i denne weekend været på besøg hos min veninde som bor i Aarhus, hun er medlem af vinterbaderklubben på Den Permanente. Jeg har altid været meget tiltrukket af tanken om vinterbadning, det kan ikke være andet end sundt og sådan rigtig velvære-agtigt at gøre. Har bare aldrig været et sted hvor det lige kunne lade sig gøre. Når man er medlem i den her klub må man tage én gæst med pr. gang, og kun den samme gæst én gang i løbet af en sæson. Det synes jeg først og fremmest er et godt koncept, så kan man lige prøve det af, og hvis man som jeg bor et andet sted, kan man lige komme med på et wildcard.
Altså det skal lige siges og gøres klart med det samme, at der er en stor grænse der skal overskrides når man skal det her - Man skal være nøgen! Og det er blandet mænd og kvinder... Det skal man selvfølgelig kunne overskue, ellers bliver det ikke en god oplevelse.
Omklædning foregår udendørs i små halvskure, og det føles bare som en rigtig dårlig ide når man står der og klæder sig af i 10 graders varme og regnvejr, men man ved jo bare at det bliver godt (slemt, vil nogen måske mene).
Vi kravlede ned af stigen og i vandet, som vel var en 8-9 grader, så det var jo slet ikke så koldt igen (!?), dog var det KOLDT alligevel og man bliver ikke i vandet særlig lang tid. Når man kommer op og går mod saunaen føles det allerede ret fantastisk. Lige pludselig er luften ikke kold længere og blodet pumper rundt.. Mmmm..
Der er 4 saunaer på Den Permanente, de to vi var i var godt fyldt op, igen blandet mænd og kvinder (nøgne), men det stopper hurtigt med at være akavet. Dog var der en ung fyr som var yderst snaksaglig og det var lige før han var ved at arrangere, at veninden og jeg skulle mødes med ham senere i byen. Det blev altså lige en kende for underligt, når man sidder der helt nøgen, så gider man ikke lære hinanden at kende. Lad os holde den til at tale om vejret osv. :D Der findes en sauna derude hvor der ikke skal tales, så der kan man jo ind hvis man er alene og ikke vil tale overhovedet.
Vi var i vandet og tilbage i sauna 4-5 gange, og det føltes bare helt ubeskrivelig dejligt! Det er en god ide at have en flaske vand med derud, man kan godt blive lidt svimmel af ekstrem kulde-varmeskift.
Der er toiletter og brusemuligheder (dog ISkoldt vand) derude, der er også en lille kaffestue hvor der sad nogle og spiste kage, frokost og fik en snaps, det så virkelig hyggeligt ud.
Da vi kørte hjem havde jeg simpelthen den vildeste følelse i min krop, lidt som hvis man havde dyrket en hel masse motion, træt på en vildt dejlig måde, og så følte jeg mig ekstrem sund!
Jeg ville virkelig gerne have prøvet det mens vandet var stivfrossen i overfladen, men det må komme senere!
Et lille tip er at have et par slippers med, for det skridsikre underlag gjorde ikke særlig rart på fusserne. Men ellers GØR det! read more