De Civilta, ondertussen een begrip geworden op het gezellige Zuid, heb ik ontdekt vlak voor de zomervakantie. Sindsdien ben ik er reeds verschillende malen terug geweest en teleurgesteld ben ik nog nooit geweest. Integendeel, het is jammer dat ik het pas zo laat ontdekt heb!
Overheerlijke MEGA grote pizza's, rijkelijk belegd, goed op smaak en zeker prijs/kwaliteit, zijn zowat de kernwoorden die bij dit restaurantje passen. Naast uiteraard ook de gezellige, maar toch moderne en hippe sfeer. Wanneer ik voor de eerste keer de menukaart vastnam, moest ik de prijzen nog eens van dichterbij bekijken, want ik geloofde niet dat het zo goedkoop kon zijn in dit toch wel chique kader. Als je weet dat je voor een pizza van DaGiovanni's (die toch wel heel commercieel en niet altijd even verzorgd zijn, en je dan nog eens in een massa van toeristen/studenten enz. zit) ongeveer dezelfde prijs betaald, dan heb ik wel snel gekozen als ik zin heb in pizza...Enkel de wijnkaart is wel lichtjes overdreven. Bij mijn weten geen enkel wijntje onder de 30 euro, en sommige die ik er reeds geproefd heb, zoals gisterenavond een Rosso di Montalcino van 32,50 euro de fles, zijn de prijs niet waard. Uitgebreid is de wijnkaart zeker, dat wel, maar ik heb zo het gevoel dat ze vooral volk lokken door de aantrekkelijke pizzaprijzen, en dit dan willen overcompenseren met de drank. Nu ja, gebeurt in veel zaken hoor..Dus is jullie vergeven!
Gisteren ben ik er nog eens mijn buikje gaan vullen en opnieuw gekozen voor een yummie XL pizza met spicy salami, look en chilipepers, en een carpaccio van rund met rucola en parmezaan. Heb ook nog extra parmezaan op de pizza gevraagd, waarvoor ze 3 euro extra aanrekenden, wat wel een beetje overpriced is, maar soit, het was heerlijk, en heb het gekregen zoals ik wilde, dus zeuren moet ik er eigenlijk niet over doen...
Ook wil ik het personeel even een hart onder de riem steken, want jullie zijn altijd zooooo professioneel én vriendelijk! En we zijn niet altijd de meest makkelijke klanten (geef ik toe) maar toch blijven jullie altijd correct en zeer goed in wat jullie doen. Super! read more