Do szkoły TFLS zapisałem się na język angielski . Muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z odbytego kursu. Poziom języka osób wykładających jest w 100% satysfakcjonujący, bardzo dobrze i jasno przekazują wiedzę. Zajęcia odbywają się w szkole, klasa jest odpowiednio przystosowana. Zajęcia z kursu odbywają się 2 razy w tygodniu po 90 minut, w czasie których zostaje przerobiona duża ilość materiału. Dodatkowo, jako zadania domowe często dawane są ćwiczenia na kserówkach z przerobionego materiału lub wysyłane maile z dodatkową pracą domową, słówkami, topikami. Na dużą pochwałę zasługuje stosunek lektorów do uczniów. Są mili i chętnie służą pomocą. W kursie bardzo podoba mi się to, że duży nacisk kładziony jest na 'speaking', co jest ważne. Wiedza sprawdzana jest poprzez testy po każdym unicie oraz dodatkowe prace pisemne. W razie jakichkolwiek niejasności, lektorzy bardzo chętnie i uprzejmie wyjaśniają problem. Oprócz standardowych lekcji do oferty otrzymałem bezpłatne konwersacje z native speakerami, które według mnie są atrakcyjną częścią kursu. Na zajęciach rozmawia się na różne tematy ze speakerami z różnych anglojęzycznych krajów, dzięki czemu można oswoić się z różną wymową i poznać specyficzne słownictwo. Konwersacje odbywają się w małych grupach dopasowanych przez metodyków do poziomu uczniów, przez co każdy ma szansę na swobodne wypowiadanie się, bez tremy i stresu. W szkole panuje bardzo miła atmosfera, a kadra jest kompetentna. Polecam wszytkim szkołę tfls. read more