Hm, wat kan ik zeggen over deze school? Ze doen hun best, maar hun visie sluit niet geheel aan bij mijn visie. De leerkrachten ("begeleiders") hebben hun eigen visie en het is heel moeilijk om hierover te praten.
Ik heb een sterke mening. Ik ben dan ook 2 jaar op zoek geweest naar een goede school. Ik heb alle FOPEM scholen in omstreken bezocht en meer. Geen straffen en geen beloningen zijn mijn voorwaarden, maar dat is niet makkelijk te vinden. 't Speelscholeke gebruikt (net zoals Groenhout) mooie woorden, maar wat betekent dit in de praktijk?
Mijn zoontje wou nog niet naar school, maar hij moest van hen vanaf de 1ste kleuterklas 3 dagen naar school. We moesten hiervoor op gesprek.
Nadat ik een kindje huilend op een krukje had zien gezet worden en ik haar moest negeren van de leerkracht, was ik helemaal van de kaart. Hiervoor gingen we op gesprek: Volgens hen hebben we geen vertrouwen in de school en kunnen we beter een andere optie overwegen.
Ik vind de school zeker niet slecht. Het is geen typische competitieve school, maar het ziet er mooier uit dan het is.
De kinderen kiezen de regels niet zelf en geweldloze communicatie wordt zelden toegepast. Hoewel er geen schoolplicht is vanaf 3 jaar willen ze wel dat je kind naar school komt (ook al staat het te kressen dat hij niet wil).
Ik weet dat de meeste ouders niet zulke strenge eisen stellen als de mijne, maar voor diegene die dat wel doen: pas op met de mooie woorden en blijf kritisch! read more