Polish Your Cooking powstało z myślą o doskonaleniu umiejętności kulinarnych oraz poznawaniu lokalnych kultur, w miłej i swobodnej atmosferze. Jesteśmy tu, żeby pokazać, że gotowanie nie jest ani nudne, ani trudne i służymy najwyższym poziomem kulinarnych atrakcji.
Prowadzimy kursy z gotowania w języku angielskim, hiszpańskim oraz polskim. Wybór scenariuszy naszych zajęć jest bardzo szeroki: warsztaty dla turystów, kulinarne team-building dla firm i korporacji, zajęcia rodzinne, organizacja urodzin, przyjęcia dla dzieci i szkolenia prywatne.
To nie są zwyczajne lekcje ze stukotem garnków w tle. Podczas zajęć z kuchni polskiej nasi zagraniczni goście dowiadują się tak na prawdę o nas samych, Polakach. Pamiętamy, że nie można poznać lokalnej kultury bez ugryzienia kilku faktów o naszych nawykach żywnościowych i naszych lodówkach.
Dodatkowo organizujemy warsztaty z kuchni indyskiej, tajskiej oraz włoskiej.
Kochamy gotować i chcemy zarazić Was naszą pasją! Dowiedz się więcej na naszej stronie!
Established in 2013.
Historia firmy Polish Your Cooking jest dość krótka, ale barwna i pełna kuszących zapachów. Założyciel firmy, a zarazem Chef kuchni Michał Piosik zainspirowany warsztatami kulinarnymi w Maroko postanowił zdjąć na dobre krawat i przywdziać fartuch z charakterystycznym wąsatym logo.
Od tamtej pory przyjmujemy gości z całego świata, uczymy gotować dzieci i studentów oraz pomagamy zrelaksować się pracownikom dużych korporacji. Przez gotowanie nawiązujemy relacje z ludźmi, co jest wspaniałe! Wiemy już, że twierdzenie "przez żołądek do serca" jest jak najbardziej trafne.
Meet the Business Owner: Michał P.
Absolwent Szkoły Głównej Handlowej. Niegdyś pracownik takich firm jak Citibank International, The Boston Consulting Group, Citi. W 2013 porzucił posadę w korporacji by zacząć swoją przygodę z własnym biznesem i rozpoczął wspaniałą inicjatywę nauczenia wszystkich zagranicznych gości odwiedzających Polskę, jak przygotowywać tradycyjne, polskie potrawy.
Tak też powstało Polish Your Cooking, pierwsza szkoła kulinarna dla obcokrajowców w Warszawie. Co ciekawe, nie jest tylko założycielem firmy, ale i Szefem Kuchni. Gotuje już od ponad 20 lat i jest w tym rewelacyjny. Teraz, gdy firma sie powiększa, Michał eksperymentuje z różnymi scenariuszami, poszerza grono gości i ciągle podejmuje nowe ryzyko. Najważniejsza jest dla niego jakość.
Dodatkowo prowadzi firmy takie jak KantorBay.pl , Painter Chase, Bookizer.