From the owner: Eliksir jest wyjątkowym miejscem w Trójmieście - połączeniem koktajlbaru, restauracji, cigar roomu…read moreoraz przestrzeni eventowej gdzie jakość zawsze stawiana jest na pierwszym miejscu.
Myślą przewodnią lokalu jest tzw. foodpairing czyli sztuka łączenia smaków. W naszym przypadku jest to łączenie dań ze specjalnie dopasowanymi koktajlami.
W naszym menu znajdują się połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne, podane w swych najlepszych odsłonach.
Bar ukierunkowany jest na koktajle klasyczne i modernistyczne, podawane w oryginalny sposób, restauracji natomiast przyświeca idea łączenia klasycznych smaków z lekką nutą nowoczesności.
Najbardziej popularne wśród naszych Gości są nasze menu degustacyjne (5,7 lub 9-daniowe) z dopasowanymi koktajlami - to bardzo ciekawe doświadczenie kulinarne i szansa na poznanie nowych, intrygujących połączeń smakowych.
Eliksir jest lokalem nagradzanym w wielu konkursach, a specjaliści tworzący Eliksir są prawdziwymi pasjonatami związanymi z gastronomią od lat.
Eliksir to 2 najlepsza restauracja w Trójmieście wg. prestiżowego żółtego przewodnika Gault&Millau 2018 i 2019 r. Eliksir to również jeden z topowych koktajlbarów w Polsce, nagrodzony tytułem najlepszego "Gastro Baru" w Polsce w prestiżowym konkursie "Bar Roku 2017".Dodatkowo Eliksir dołączył również do elitarnego grona najlepszych barów świata wg World's Best Bars.