Czym jest Ikea każdy wie, a chęć kupowania w niej to, jak zauważyłam, rzecz bardzo indywidualna. Ja osobiście gorąco polecam, jest tam duży wybór, różne wzory, kolory, rozmiary. Do tego zróżnicowane ceny, można wybrać sobie coś tańszego, a jeśli chcemy mieć lepszą jakość to są też rzeczy bardziej stylowe, a zarazem droższe. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że w Ikea są beznadziejne rzeczy, które szybko się psują, a do tego są drogie. Uważam, że jeśli ktoś ma dobry gust, a niekoniecznie dużo pieniędzy, może się urządzić bardzo fajnie. Najbardziej lubię w Ikei dodatki jak kapy, poduszki, pachnące świeczki, lampki. Mogłabym tam kupować niemalże wszystko. Co mnie ostatnim razem zaskoczyło to niskie ceny rzeczy do kuchni: noże, patelnie, zestaw talerzy, super :-)
Ikea ma fajny katalog, świetną stronę www, smaczne ciastka no i oczywiście hot dogi. Nie ma opcji wyprawy do Ikae bez przerwy na hot doga :D
Nie jestem natomiast fanką skręcania ikeowych mebli. Coś mi się zawsze przekręci, skręcę na odwrót albo coś mi zginie.
Jeśli chodzi o dojazd komunikacją miejską to kursuje bezpłatny autobus IKEA (przystanek koło Zamku), z dworca Rataje linia nr 81 i 52, a z dworca Środka linia 84. Można też dojechać linią pospieszną A. read more