7.9.2018 17:00 /
Již několikrát jsem se chtěl zastavit v Hostinci V zátiší/U Hamouzů- Hájek 81. Vždy kdy jsem jel okolo, bylo venku několik cyklistů na pivku, sem tam nějaká lidová motorka (Babeta), auta pouze naproti přes silnici. Strávil jsem tam hoďku a půl se třemi štamgasty.
Čas zde má jiný rozměr. Nad výčepem svítí pouze jedna krásná, již žlutá zářivka (v celém lokále jsou pouze dvě zářiky), ale naproti tomu je zde velká moderní televize (,která do interiéru nezapadá, ale je asi žádána osazenstvem), za mé přítomnosti koukáme na sportovní kanál.
Čepují tu Chýňovská piva, která jsou asi velmi dobrá, protože se tu každých 15 minut někdo staví na jedno až dvě a šlape dál.
Toalety.... netuším....nepotřeboval jsem.
Můj poznatek je k jídlu, na dotaz jestli se zde vaří, pan hostinský řekl, že ne, pouze může nabídnout klobásu nebo sekanou. Chci něco teplého, volím sekanou. Po lokále se pohybuje starší paní, asi paní Hamouzová starší. Poklízí na výčepním stole a občas pronese pár vět k panu hostinskému ,, pak mě to přines, tady to máš, nedávej to sem" a pronese také nějakou tu tázací větu k osazenstvu: jestli tu byl ten nebo tamten? Pak zazní očekávaná věta ,,už to máš hotové", hostinký jde dozadu a nese se ,,sekačka". Klasický plátek sekané osmažené na oleji, na pánvy - žádná mikrovlka nebo friťák a čtyři kousky chleba (teď již pouze dva, protože dva jsem při čekání, dal venku psovi, který štěkal, hned za brankou a já jsem si šel zavolat při čekání na sekanou (cca. 15 minut). Chuť dobrá, cena příznivá: jestli se nepletu, asi 32kč. Účet psaný na lístek, žádná zatracená bzučící pokladna, žádná wifina. Platím 2x colu, 2x rum, sekačku a hosp.brambůrky. Interiér zaplňují pivní cedule rozličného časového období.
Závěr: nikdo si tu na nic nehraje, pivo uměj točit i podávat, sklo čisté, sedí se na pár židlích u dvou stolů nebo asi na šesti starých křeslech.
Tady se čas prostě trošičku zastavil, ne však na škodu zákazníkům. read more