Bugün, yıllardır her İzmir'e geldiğimde mutlaka uğradığım bu mekanda, daha önce hiçbir yerde örneğini görmediğim kötü bir muamele ile karşılaştım. 1 saatten kısa bir süre içerisinde 2 kahve içmiş, sonrakileri için de sipariş vermeye hazırlanırken, bu mekandaki orta yaşlı, kısa ve beyaz saçlı hanımefendi bana "Siz daha çok oturacak mısınız?" diye sordu. Evet cevabını alınca da, "O zaman sizi arka tarafa almak zorundayım, burada sirkülasyon çok fazla, siz tek kişisiniz." benzeri ifadeler kullanarak beni kibarca kovdu. Kovdu diyorum, çünkü bozulduğumu anlar anlamaz masaya, henüz ben istememiş olmama rağmen hesabı da getirdi.
Tek bir içecek ile bir mekanda saatlerce oturan müşteri tipi olsam belki yine biraz anlayış gösterirdim ama genel itibariyle oturduğum yerde dünyanın çayını ve kahvesini içer, güzel bir hesap bırakarak ayrılırım. İlk defa, "Tek kişi olduğun için bana yeteri kadar para kazandıramazsın, ya bu sıcak yaz günü geç arka masada piş ya da hesabı da alıp mekanı terket" diyen/demek isteyen bir esnaf ile karşılaşıyorum.
Daha önceki ziyaretlerimde bu hanım orada çalışmıyordu, kendisini ilk kez görüyorum. Bugüne kadar hiç böyle saygısız, kırıcı ve amacının dahi gizleyemeyecek kadar amatör biriyle de karşılaşmadım. Her zaman gelir, maksimum 1-1,5 saat oturur, İstanbul'a dönüşlerde de en az 2 kg çekilmiş kahve alıp eşime dostuma götürürdüm. Soran eden herkese de tavsiye ederdim. Böyle bir müşteriyi bu kadar saygısız bir üslup ile kaybetmek her yiğidin harcı da değildir zannediyorum.
Umarım bu hanımefendi birgün müşteri memnuniyeti kavramını öğrenir. Ya da mekanın sahipleri, kiminle çalıştıklarının farkında varırlar. read more