Galeria Bronowice - nie wiem czy wciąż można ją określać jako nowa. Jednak już od jakiegoś czasu tu stoi, i już od jakiegoś czasu uważam, że ratuje mnie ona od wielu niepotrzebnych poszukiwań przygód w dżungli miasta - znajduje sie ona ok. 1km od mojego domu :) Jest tu niemal wszystko, może poza paroma sklepami do których mogła do tej pory przyzwyczaić Krakowska, ale to pomijalna sprawa. Hipermarket Auchan pozwala na zakupy w szerokim tego słowa pojęciu ^^. Duzy food court oraz restauracje poza nim rozlokowane w różnych miejscach Galerii pozwalają zakosztować smaków najróżniejszych. Szeroka gama usług świadczonych przez lokale, nie tylko typu odzieżowego - optyk, providerzy telekomunikacyjni, zegarmistrz, fotografia, poczta, a nawet oddział urzedu miasta! Całość osiagalna autobusem 501 - minipętla Chełmońskiego Osiedle znajduje sie 50m od Galerii oraz darmowym autobusem Galerii. Wejście jest od tej właśnie strony - co bywa mylące - dojście od strony ul. Conrada obok Ikei wymaga obejścia Galerii - na szczęście jedno z wejść jest wtedy stosunkowo blisko. Parking piętrowy jest bardzo pojemny, miejsca nie zabraknie! read more